ONTMOETINGSPLEKKEN

van Mooi Straten

 

 

 

 

 

ONTMOETINGSPLEKKEN

Een bankje in Mooi Straten

 

Wat is er mooier dan zitten op een bankje in het buitengebied. Het weer te laten komen zoals het is. De mensen te laten gaan die je groeten. De vogels te zien vliegen en eventueel nog de laatste haas er als een haas vandoor te zien gaan.

 

Samen met Brabants Landschap, de Rabobank Het Groene Woud Zuid, Familie Oppers van de Ameidehoeve en verschillende buurtbewoners heeft Mooi Straten nu een aantal zitbanken in het buitengebied. Heerlijke rustplekken voor mensen uit het dorp die een ommetje wandelen, of voor mensen die hun hond uitlaten. Bewoners bij het bankje aan het begin van de Pallande hebben zelfs een WhatsApp groep opgezet om even te melden als ze daar even koffie of een biertje gaan drinken. Zo nodigen ze anderen uit om er bij te komen.

 

Mensen die graag in hun eigen buurt ook een zitbank willen hebben, nodigen we uit om contact op te nemen. Als er in de buurt geen bezwaren zijn en er geen overlast van komt, dan willen we graag meewerken aan het realiseren van meer ontmoetingsplekken.

 

Stichting Mooi Straten is een initiatief om burgers, boeren en andere ondernemers in de Buurtschappen van de twee herdgangen Notel en Straten samen te laten werken aan de leefbaarheid van het gebied. Met de bankjes stimuleren we zo dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en een gezellig praatje kunnen maken.

 

 

Mooi-Straten komt voor in een leuke ZLTO-promo genaamd ‘boeren hebben een oplossing’ met onder meer aandacht voor ons initiatief landpoorten en banken.

<