STRAATNAAMBORDEN

van Mooi Straten

 

 

 

 

 

ZICHTBAARHEID

Reflecterende Straatnaamborden en huisnummerborden

 

Mensen die in ons gebied geboren zijn, weten de weg goed te vinden. De oudere mensen weten ook nog precies waar het buurtschap Laageind begon en waar buurtschap Snepseind eindigde. Men weet zelfs nog te vertellen waarom op de boerderij Heldersestraat 1 de naam "Den Haspel" staat. Vraag het maar eens na. Als het je interesseert, dan komt de geschiedenis van de twee herdgangen Notel en Straten weer dichterbij.

 

Maar er komen ook in het donker veel auto's die ergens moeten zijn. Het mooie van ons gebied is dat huisnummers niet netjes links en rechts van de straat geordend zijn, maar dat even en oneven gewoon links en rechts verspreidt is. Houden zo. Maar voor hulpdiensten, bezorgers en gasten vaak vervelend.

 

Om zowel de zichtbaarheid van straatnamen en huisnummers en ook het historisch besef te verbeteren hebben we twee acties ondernomen.

  1. In het voorjaar van 2017 alle bestaande straatnaamborden vervangen door reflecterende borden met zowel de straatnaam, als de naam van het buurtschap en de naam van de herdgang.
  2. We willen stimuleren dat bij zoveel mogelijk adressen aan de straat een reflecterend huisnummerbord staat.

 

We zijn er van overtuigd dat hiermee de bereikbaarheid en daarmee de veiligheid van ons gebied verhoogd wordt.

<